Kumanova proteston për rastin e Almir Aliut, më 26 shkurt në Shkup

Para Gjykatës Themelore në Kumanovë është protestuar për rastin e vdekjes së 4-vjeçarit, Almir Aliu.

U kërkua rishqyrtim i vendimit për vuajtje me burg të familjarëve të Almir Aliut, të cilët janë futar paraqiten në burg më 1 mars, transmeton TV21.

Është paralajmëruar që protesta e radhës të mbahet më 26 shkurt, në Shkup.

Protestat vijnë, ngaqë Gjykata e Apelit e konfirmoi dënimin me 6 muaj burg për babain e Almirit dhe nga 9 muaj për dy familjarët e tij.

Ndërkohë Gjykata e Apelit, kishte ulur dënimin nga 6 në 4 vite burg për vrasësin e Almirit, Boban Iliq, i cili kishte goditur me veturën e tij voglushin i cili humbi jetën si pasojë e kësaj goditje.

Ndërkaq, 4-vjeçari Almir Aliu u shkel për vdekje me makinë nga Boban Iliqi më 4 korrik të vitit 2016.